Het opzetten van strategische personeelsplanning (SPP) kan op verschillende manieren.

Het opzetten van strategische personeelsplanning (SPP) kan op verschillende manieren.

Deze week zijn we gestart bij een nieuwe klant waar ik dit project op ga pakken. Dit keer in een andere vorm dan de analyse van een groot huidig personeelsbestand en vervolgens de koppeling maak naar het gewenste toekomstige personeelsbestand.

Bij deze opdracht gaat het namelijk om een start up waarbij we met de SPP bril gaan kijken wat de organisatie nodig gaat hebben. Het daadwerkelijk opbouwen van de organisatiestructuur en vervolgens het opstellen van de vacatureteksten om de werving op gang te helpen.

Hoe pakken we dit aan?
We kijken naar de organisatiedoelen en processen?
Naar de prioriteiten, welke structuur sluit hierbij aan?
Welke taken zijn er nu nodig om de doelen te behalen?
Hoe kunnen we die clusteren in rollen en functies?
En dan altijd dat Kip/Ei verhaal, dus welke functies moeten nog even wachten omdat er nog geen funding is en wat kan er al wel?

Lastig en ik merk toch nooit helemaal hetzelfde. Ook geeft het energie omdat je met elkaar aan het bouwen bent aan de organisatie, creatief kunt zijn en echt mee kunt denken over elk stapje in dit proces.
En gelukkig mag ik de lastige momenten altijd delen in sparring met mijn fijne collega's Doreen van der Pols, Natascha Hartog, Ellen Bouwman-van Geel en Marieke van der Miessen bij het HR Expert Bureau
hashtag#spp hashtag#strategischepersoneelsplanning hashtag#workforceplanning hashtag#structure hashtag#hradvies hashtag#hrexpert

Vitaliteitsbeleid

Vitaliteitsbeleid

Het aannemen van je eerste medewerkers, hoe pak je dat aan?

Het aannemen van je eerste medewerkers, hoe pak je dat aan?