Vitaliteitsbeleid

Vitaliteitsbeleid

Voor een klant zijn we met het HR Expert Bureau aan de slag met een vitaliteitsbeleid bijbehorend bij het Cultuurboek wat we voor ze maken. Voor ons een leuke klus om te kijken welke leuke nieuwe opties er zijn op het gebied van vitaliteit, welke passen bij de vitaliteitsopties welke we al adviseren. Hierbij kijken we ook hoe je keuzebudget van medewerkers hiervoor in kunt zetten en wat je collectief aan kunt bieden. Ook zijn we zo weer veel mooie samenwerkingspartners tegen gekomen die mee willen werken aan Goed Werkgeverschap door het bieden van vitaliteitsoplossingen.

Zelf probeer ik door middel van sport en gezonde voeding aan mijn eigen vitaliteit te werken. Toch kwam er op de ondernemersreis in Zweden via Vruit nog iets nieuws op mijn pad. Elke ochtend een half uur Ademwerk van Tibor. Met daarbij in deze week ook een ijsbad, wat een hele ervaring was daar in het koude Zweden, echt te gek!
In Nederland ben ik elke ochtend, vroeg voordat de kinderen wakker worden, doorgegaan met de online ademwerk sessies. Voor mij een nieuwe toevoeging aan mijn eigen vitaliteitsplan, om ook in de iets te volle en drukke weken toch de dag met een klein beetje rust te starten (al lig ik soms boodschappen briefjes te maken op het matje en klantlijstje af te vinken in mijn hoofd).

Wat doet jouw organisatie aan vitaliteit? En hoe zorg je zelf dat je een vitale medewerker bent en blijft? Ik ben heel benieuwd naar jullie tips en ideeën.
Marieke van der Miessen, Doreen van der Pols, Ellen Bouwman-van Geel, Natascha Hartog, HR Expert Bureau
📸 Alyssa van Heyst

Durf jij collega's aan te nemen die beter zijn in onderdelen van het vak dan jij zelf?

Durf jij collega's aan te nemen die beter zijn in onderdelen van het vak dan jij zelf?

Het opzetten van strategische personeelsplanning (SPP) kan op verschillende manieren.

Het opzetten van strategische personeelsplanning (SPP) kan op verschillende manieren.